Tuesday, April 26, 2011

21 епизода на "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103 од 25.04.2011 година

http://www.mixcloud.com/sonjaismail/60-25042011/

playlist:
1. YO LA TENGO - My Heart's Reflection
2. The Sea And Cake - Exact to Me
3. Red Snapper - In Your Backs
4. Red Snapper - Jack
5. Red Snapper - Spikey
6. Red Snapper - Architectronic
7. Red Snapper - Take Your Medicine
8. Red Snapper - Loveboat
9. Red Snapper - Great First Touch
10. Red Snapper - Off Balance
11. XAXAXA - Ova e tvoj grad
12. XAXAXA - Mladite ne se mladi
13. Beograd - Ko si
14. Dobri Isak - Dozvoli mi da ostanem u tvom krevetu

Снимка од "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103 од 18.04.2011 година

http://www.mixcloud.com/sonjaismail/60-18042011/

playlist: 

1. Ana Calvi - Susane and I
2. Antony and The Johnsons - Swanlights
3. Arms and Sleepers - Crash
4. Ulrich Schnauss - Monday - Paracetamol
5. Handsome Furs - All We Want, Baby, Is Everything
6. Bomb the Bass - X Ray Eyes feat. Kelley Polar
7. No Age - Glitter
8. XAXAXA - Ova e tvoj grad

Monday, April 18, 2011

20-та епизода на "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103 ::: понеделник 18.04.2011 ::: 21-22 ч.

Здраво млади!
Повелете вечерва на 103-от мегахерц, од 21-22 ч. во дваесеттата епизода на "60 минути..." која во голем дел ќе биде посветена на престојниот фестивал Здраво млади! кој ќе се одржи на 22 и 23 април 2011 година во Младинскиот културен центар во Скопје! http://www.zdravomladi.com/

Tuesday, April 12, 2011

Снимка од 60 минути со Соња Исмаил од 11.04.2011 година

Снимка од 60 минути со Соња Исмаил од понеделник 11.04.2011 година. Соло варијанта, слушачко издание...
http://www.mixcloud.com/sonjaismail/60-11042011/
playlist:
1. Burial & Four Tet & Thom Yorke - Ego
2. Burial & Four Tet & Thom Yorke - Mirror
3. Nikola Kodjabashia and Foltin feat. Goce Stevkovski - Penelope X
4. Nikola Kodjabashia and Foltin feat. Goce Stevkovski - Whom Do You Belong Now
5. Nikola Kodjabashia and Foltin feat. Goce Stevkovski - Cinderella Man
6. The Kills - DNA
7. The Kills - Damned If She Do
8. The Kills - Wild Charms
9. Metronomy - Everything Goes My Way
10. Metronomy - She Wants
11. Fujiya And Miyagi - Taiwanese Roots
12. Fujiya And Miyagi - Minestrone
13. Talk Talk - I Believe In You

Monday, April 4, 2011

Снимка од 60 минути со DADAJAM ::: 04.04.2011

снимка од кусото интервју со DADAJAM, од понеделник 04.04.2011
http://www.mixcloud.com/sonjaismail/60-dadajam-04042011/

DADAJAM во "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103 ::: понеделник 04.04.2011

Во 18-то издание на "60 минути со Соња Исмаил", ќе гостува бендот DADAJAM од Берлин, Германија. DADAJAM e четиричлен состав кој негува експериментален и амбиентален звук. Во рамките на нивната мини-европска турнеја, DADAJAM ќе настапат и во Скопје, на 5-ти април, во клубот Ла Кања заедно со A VENUS FLY TRAP од Скопје. Концертот на DADAJAM во Скопје е во организација на Направи Заедно http://www.napravizaedno.com и Канал 103 и е втор промотивен настан на престојниот фестивал Здраво Млади http://www.zdravomladi.com/. Повеќе за нив, вечерва од 21-22 ч. на Канал 103.