Monday, May 30, 2011

Soviet Soviet во "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103 ::: понеделник 30.05.2011

Во 25-та епизода на "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103, со задоволство ви го најавувам гостувањето на Soviet Soviet, енергично италијанско трио од млади момци кои што свират прилично жестока музика, во која на моменти можете да го препознаете влијанието на Joy Division, Wire, Killing Joke, Buzzcocks, Echo & The Bunnymen, The Smiths и New Order, но секако, спакувано на свеж, модерен начин.Повеќе информации на следниве линкови:
www.myspace.com/sovietsoviet и www.lastfm.it/user/sovietsoviet


По разговорот со Allesandro, Andrea, и Allesandro во "60 минути со Соња Исмаил" следува нивниот концерт во Ла Кања, на кој домашна поддршка ќе им бидат кумановчаните Хипнополис. 
https://www.facebook.com/event.php?eid=156456617754712
Се слушаме/гледаме! 

Monday, May 23, 2011

Greenfields во "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103 ::: понеделник 23.05.2011

Во 24-та епизода на "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103, со задоволство ви го најавувам учеството на Александар Гроздановски и Петар Петковски, артисти од новата музичка издавачка етикета Greenfields. 
Тоа е платформа која опфаќа интернет издаваштво чија цел е промовирање и обединување на артисти од повеќе полиња како музика, графички дизајн, фотографија, видео, илустрација. За Greenfields досега имаат издадено артисти од Финска, Германија, Австрија, Италија и Македонија.
Проверете www.greenfields.mk и слушајте не во понеделник 23.05.2011 од 21-22 ч. на Канал 103
http://217.16.69.17:8000/kanal103.mp3.m3u

Monday, May 9, 2011

Bei The Fish во "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103 ::: понеделник 09.05.2011

Bei The Fish, вечерва од 21-22 ч. во 23-та епизода на "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103.
Нема многу да зборуваме, туку заедно со вас, за прв пат, ќе го преслушаме нивниот нов албум "Just an Idea?!" atto primo, од почеток до крај!
Се слушаме, не? http://217.16.69.17:8000/kanal103.mp3.m3u

Saturday, May 7, 2011

Снимка од интервјуто со Горан Таневски на Канал 103 од сабота, 07.05.2011

Снимка од интервјуто со Горан Таневски на Канал 103, направено во рамките на роденденската викенд програма од 07.05.2011 година.
За Канал 103, за Мизар, за музиката која тој ја создава, за македонската независна музичка сцена, за Скопје, за нас...
http://www.mixcloud.com/sonjaismail/103-07052011/

Снимка од 60 минути со String Forces на Канал 103 од 02.05.2011

Почитувани, 
еве ја снимката од разговорот со String Forces во "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103 од понеделник 02.05.2011 година.
http://www.mixcloud.com/sonjaismail/60-string-forces-02052011/

Monday, May 2, 2011

String Forces, гости во "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103 ::: понеделник 02.05.2011 ::: 21-22 ч.

Почитувани,
Со задоволство ви го најавувам гостувањето на String Forces во 22-та епизода на "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103. 
Повод за нивната посета е 15 годишнината од нивниот прв концертен настап.
Повеќе за растењето на овој состав, музиката која што ги инспирира низ годините, предизвиците и премрежјата, како и за музичката приказна која вешто ја раскажуваат, вечерва, од 21-22 ч. на Канал 103.
Се слушаме!
http://217.16.69.17:8000/kanal103.mp3.m3u