Tuesday, November 29, 2011

Соло варијанта на "60 минути со Соња Исмаил" ::: понеделник 28.11.2011

‎60 минути екстремно внимателно одбрана музика за вашите фрагилни уши...
playlist:
1. Herzel - Letters from the past
2. John Tejada - Timeless Space
3. The Orb - Batter C Bunny's Munching Orbular Marrow Mix [Thomas Fehlmann]
4. Carsten Jost - Chateau Jalousie
5. Lawrence - The Swan
6. Alien Alien - Black Guru
7. Ilija Rudman - Against The Wall
8. Class B Band - Drain Age
9. Class B Band - Ginkgo Biloba

Tuesday, November 15, 2011

Снимка од 60 минути со Срѓан Јаниќијевиќ на Канал 103

Снимка од 60 минути со Срѓан Јаниќијевиќ на Канал 103.
Муабет и музика во екстремни услови.
Уживајте!
http://www.mixcloud.com/sonjaismail/60-14112011/
p.s. Благодарност на Бојан Анастасов за снимката :)

Monday, November 14, 2011

Срѓан Јаниќиевиќ во "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103 ::: понеделник 14.11.2011

Почитувани слушатели,
Со радост ви најавувам уште еден интересен соговорник. Гостин во денешното издание ќе биде Срѓан Јаниќиевиќ. Режисер, музичар, автор на шармантни и умни анимирани клипови се само некои од одредниците на кои што ми текнува додека се обидувам поверно да го опишам ликот и делото на Срѓан Јаниќиевиќ. 
Доколку сте љубопитни да чуете нешто повеќе за него, а секако и ако ве интересира каква музика слуша, бидете со нас вечерва, од 21-22 ч. на Канал 103.


online streaming: http://217.16.69.17:8000/kanal103.mp3.m3uTuesday, November 8, 2011

Снимка од "60 минути со Атанас Ботев" на Канал 103

Драги пријатели,
Еве ја снимката од 60-те минути со Атанас Ботев. Музика во негов избор. 
Меланхолија & IDM. Супер спој!
http://www.mixcloud.com/sonjaismail/60-08112011/

Monday, November 7, 2011

Атанас Ботев во "60 минути со Соња Исмаил" ::: понеделник 07.11.2011 ::: 21-22 ч. ::: Канал 103

Драги пријатели,
Со неизмерно задоволство ви го најавувам гостувањето на Атанас Ботев во следната епизода на "60 минути со Соња Исмаил" на вашето омилено радио Канал 103. 
Атанас Ботев е уметник кој користи и создава наративи кои се моќни и сугестивни, тој раскажува приказни за чие што конзумирање е потребна интензивна дигестија, што со ум, што со стомак.
Во "60 минути", со Ботев ќе слушаме музика, онаа музика која што на него оставила траги, доволно силни за да ги сподели со нас во слободниот етер на Канал 103.
Се слушаме, од 21-22 ч.