Tuesday, June 5, 2012

Снимка од настапот во живо на Herzel & Genoveva во "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103

Повелете снимка од извонредниот настап во живо на Herzel & Genoveva во "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103, од понеделник 04.06.2012.
Pure pleasure!
http://www.mixcloud.com/sonjaismail/60-herzel-genoveva/
Tracklist: 
01 Brown Paper Bag (Deer Remix) (unreleased) 
02 Brown Paper Bag (Shcaa Remix) (unreleased) 
03 Distant Shapes (riot riot technique) 
04 Chroma Feel (dubwax) 
05 The Mirror (other heights) 
06 No More Lies (other heights) 
07 The Safe Place (H&G's the safest edit) (unreleased) 
08 Recondite - Defuse (Herzel's State Of Flow Remix) (forthcoming on plangent records)
09 Sidechains (unreleased) 
10 Lichtraum (unreleased) 
11 The Action Of Staying (dubwax)

Sunday, June 3, 2012

Herzel & Genoveva со настап во живо во 60 минути со Соња Исмаил на Канал 103 ::: понеделник 04.06.2012 ::: 21-22 ч.

Почитувани,
Со неизмерна радост ви го најавувам настапот во живо на Herzel & Genoveva, во "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103, во понеделник 04.06.2012 од 21-22 ч.
Genoveva e уникатна вокалистка и продуцент од Скопје, која соработува со македонски и странски артисти кои создаваат електронска музика.
Herzel e проект на Александар Гроздановски, роден во Битола, школуван како академски фотограф во Софија, кој во моментов живее и работи во Скопје. Herzel е природен след на многу години активно слушање, пуштање и создавање музика. EP трилогијата "Maps and Thoughts" на Herzel беше издадена од македонскиот издавач Filter Label во 2011 година. Во 2012 следуваа уште едно EP за Greenfields (net label од Македонија), a најсвежи се изданијата за издавачките куќи Other Heights (Белгија) и Dubwax (Германија). 
По неколкуте настапи во април во Берлин, Herzel и Genoveva за прв пат настапија во Скопје во клубот Капан ан во рамките на Argumento вечерите.
Музиката на Herzel и Genoveva е carte blanche за нивната извонредно емотивна, искрена, пулсирачка и нова планета.
Бидете со нас, во понеделник 04.06.2012, од 21-22 ч. на Канал 103.
Стриминг во живо на http://217.16.69.17:8000/kanal103.mp3.m3u или http://radio.bittshare.org/?mount=%2F103.ogg