Friday, September 27, 2013

Снимка од разговорот со Мартин Чанаќевиќ / de:sonanz edition

Снимка од разговорот со Мартин Чанаќевиќ, еден од организаторите на фестивалот за електронска музика и медиумска уметност de:sonanz, кој ќе се случува на 27 и 28 септември 2013 г. во Скопје.

Monday, September 23, 2013

60 минути со Мартин Чанаќевиќ по повод фестивалот de:sonanz ::: понеделник 23.09.2013

Почитувани,
Во новата епизода на „60 минути со Соња Исмаил“ на Канал 103, со задоволство ви го најавувам гостувањето на Мартин Чанаќевиќ, еден од организаторите на фестивалот за електронска музика и медиумска уметност de:sonanz. Овогодинешното петто по ред издание на фестивалот, повторно ќе претстави врвни артисти од германската и македонската електронска музичка сцена со нивни аудио-визуелни перформанси, настапи во живо и диџеј сетови, филмска програма и една аудио работилница.
Фестивалот de:sonanz ќе се случува на 27 и 28 септември во Скопје.
Мартин Чанаќевиќ ќе ни каже повеќе за програмата, а ќе слушаме и музика од артистите кои што ќе настапат на овогодинешното издание на фестивалот.
Бидете со нас, од 21-22 ч. на Канал 103.
Можете да не слушате на 103-от мегахерц или на http://radiostream.neotel.mk:8000/kanal103.m3u или http://radio.spodeli.org/103?play

Tuesday, September 17, 2013

Снимка од 60 минути со Игор Иванов-Изи, Торстен Вогес и Томи Салковски

Снимка од разговорот со режисерот Игор Иванов-Изи, актерот Торстен Вогес и продуцентот Томи Салковски во „60 минути со Соња Исмаил“ на Канал 103, од понеделник 16.09.2013.
http://www.mixcloud.com/sonjaismail/60-минути-со-игор-иванов-изи-торстен-вогес-и-томи-салковски-16092013/

Monday, September 16, 2013

Игор Иванов - Изи и Торстен Вогес во „60 минути со Соња Исмаил“ на Канал 103 ::: 16.09.2013 од 21-22 ч.


Почитувани,

Со радост ви го најавувам гостувањето на режисерот Игор Иванов - Изи и актерот Торстен Вогес во 
„60 минути со Соња Исмаил“ на Канал 103, во понеделник 16.09.2013 од 21-22 ч.

Повод за нивното гостување е филмот „Соба со пијано“, последниот македонски игран филм кој својата премиера ја имаше на отворањето на фестивалот „Браќа Манаки“ во Битола.

Слушајте не на 103-от мегахерц или на http://radiostream.neotel.mk:8000/kanal103.m3u или http://radio.spodeli.org/103?play