Tuesday, November 26, 2013

Monday, November 25, 2013

Дарко Лешоски во „60 минути со Соња Исмаил“ на Канал 103 ::: понеделник 25.11.2013 од 21-22 ч.

Драги слушатели,
Со многу ќејф ви го најавувам гостувањето на Дарко Лешоски во последната епизода на „60 минути со Соња Исмаил“ на Канал 103 во понеделник 25.11.2013 од 21-22 ч.
Претпоставувам дека знаете за кого станува збор. Тоа е еден веќе не толку млад, а прилично шармантен вевчанец, кој покрај на фејсбук, живее и во Скопје. 
Пишува поезија. Така велат. Јас знам дека шкраба на салвети и фискални сметки. Екстензивен тип. Не знае да пишува кратко. Жесток. Читаш и подголтнуваш. Или, ако не можеш да проголташ го фрлаш лаптопот. Или му се јавуваш и го пцуеш.
А не е убаво да му ја пцуеш фамилијата. Баталете тоа што се фолира дека е „Дете од лоша фамилија“. Лаже. Има прекрасни родители и сестра. Ретки. Луѓе.  
Поводи за оваа наша средба има многу. Како прво, не сме се виделе 2 месеци. Второ, иако се нечкаше, објави книга и ќе ја промовира во сабота 30.11.2013 во МКЦ клуб ресторан.
Бидете со нас на 103-от мегахерц или на http://radiostream.neotel.mk:8000/kanal103.m3u или http://radio.spodeli.org/103?play.