Tuesday, July 3, 2012

Снимка од 60 минути со Горан Кан - Керкез на Канал 103


Снимка од гостувањето на Горан Кан во "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103, од понеделник 02.07.2012 година. Преслушување на неговиот извонреден деби албум Бои и пријатен разговор.

Sunday, July 1, 2012

Горан Кан (Керкез) во "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103 ::: понеделник 02.07.2012

Драги слушатели,
Со особено задоволство ви го најавувам гостувањето на Горан Кан во следната епизода на "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103, во понеделник 02.07.2012, од 21-22 ч.
Горан Кан а.к.а. Керкез е музичар, dj и продуцент кој е присутен на македонската, но и светска електронска музичка сцена од 1998 година. Неговите почетоци се врзани за house музиката, за набргу потоа неговиот сензибилитет да стане поблизок на techno музиката. Со музичка продукција се занимава од 1999 година. Неговата музика се нашла на изданија на реномираните издавачки куќи Primal Force, SAF, Minisketch, Impact Mechanics, Flux, Logos, Artefact, Soul Access, Q Records... 
Повод за неговото гостување во "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103 е неговиот извонреден деби албум Бои кој се појави неодамна за неговата издавачка куќа Kerkez Music.
Бидете со нас, во понеделник 02.07.2012, од 21-22 ч. на Канал 103.
Оnline streaming: http://217.16.69.17:8000/kanal103.mp3.m3u and http://radio.bittshare.org/?mount=%2F103.ogg