Wednesday, October 24, 2012

Поддршка за движењето АМАН

Во знак на поддршка за движењето АМАН, го поставувам следниов банер во мојот блогрол. Сторете го и вие истото ако сметате дека поскапувањата што се под контрола на државата се неоправдани и треба да се развијат и спроведуваат транспарентни и отчетни механизми за добро владеење. Линкот на банерот е препорачливо да води кон настанот на Фејсбук, а повеќе информации за движењето има на нивниот блог Граѓанска иницијатива АМАН и на твитер преку хаштагот #АМАН.

via Развигор 

Tuesday, October 9, 2012

Снимка од радио драмата од поезија

Почитувани,
На овој линк можете да ја слушнете снимката од радио драмата од поезија "Ноќта кога требаше да се има секс", која што беше изведена во живо во понеделник 8-ми октомври, во рамките на емисијата "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103.  http://www.mixcloud.com/sonjaismail/08102012/

Monday, October 8, 2012

Радио драма од поезија во живо! понеделник 08.10.2012 ::: 21-22 ч.

Драги пријатели,
Со нескриена возбуда би сакала да ви најавам дека за прв пат, во емисијата "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103, во понеделник 08.10.2012 :од 21-22 ч. ќе биде изведена радио драма од поезија во живо.
-Ноќта кога требаше да се има секс-
радио драма од поезија

8 луѓе, како и секој викенд пред и секој потоа одат во истиот клуб со една единствена мисла - вечерта да имаат секс. Дали ова ќе биде нивната среќна ноќ?


Aвтори на текстот:
Nixter
Хемеја
Димитар Соле Љубин
Миро Славски
Сања Бежовска
Александар Василиј Станојков
Ема Радончич
Владимир Муратовски

Улоги:
Маца
Александар Пешевски
Соња Исмаил
Миро Славски
Сандра Јакасановска
Александар Василиј Станојков
Хемеја
Nixter

Техничка подршка:
Александар Сандревски

Слушајте не, во понеделник 08.10.2012 :од 21-22 ч. на Канал 103. Стриминг линк за следење на програмата на Канал 103 http://radio.spodeli.org/103?play