Tuesday, March 29, 2011

Снимка од 60 минути со Александар Гроздановски на Канал 103

Снимка од 60 минути со Александар Гроздановски на Канал 103 од 28.03.2011 година.
тагови: Radio / Artist Interview / Fresh / Emotional / We Are Your Friends

http://www.mixcloud.com/sonjaismail/60-28032011/

playlist: 
1. Jay-Jay Johanson - Dilemma
2. Burial & Four Tet & Thom Yorke - Mirror
3. herzel - the ritual of rain and thinking
4. MONOLAKE - OCCAM
5. herzel - herzel - 02 - letters from the past
6. Carl Craig - televised green smoke
7. Olle2000 - GrÅnewald Dogs
8. herzel - herzel - 03 - the ritual
9. Theo Parrish - E1 Soul Control
10. Four Tet - She Moves She
11. herzel - herzel - outer space funk
12. dEUS - Slow 

Sunday, March 27, 2011

Александар Гроздановски во "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103 ::: понеделник 28.03.2011 ::: 21-22 ч.

Имам извонредно тешка задача. Да напишам најава за гостувањето на Александар Гроздановски во 17-то издание на мојата нова емисија на Канал 103, "60 минути со Соња Исмаил".
Велам тешка, од причина што Александар Гроздановски е пред се, мој многу искрен и драг пријател веќе со години, па така пишувајќи го ова, се обидувам да не влетам во заводливите води на патетичниот дискурс.
Александар, кој професионално се занимава со фотографија, веќе долго време прави и музика. Убава музика. Некогаш тоа е музика која ве поткрева и разигрува, понекогаш тоа е музика која бесрамно се лепи на вашите меланхолични утра. Неговиот последен музички проект Herzel беше доволно провокативен за издавачката куќа Филтер, која денес официјално го објави ep-то Maps And Thoughts кое содржи 3 песни. На една од песните ќе можете да го слушнете извонредниот вокал на Сашко Костов.
Александар Гроздановски има што да каже, слушајте не!

16-то издание на "60 минути со Соња Исмаил" ::: 14.03.2011

соло варијанта, 80 % музика, 20 % говор.
слушавме:

1. Starfucker - Julius 
2. Starfucker - Mona Vegas 
3. James Blake - Limit To Your Love 
4. James Blake - Give Me My Month 
5. James Blake - To Care (Like You) 
6. Junior Boys - It's all true 
7. TV on the Radio - Will Do 
8. Gil Scott-Heron And Jamie xx - Home 
9. Gil Scott-Heron And Jamie xx - NY Is Killing Me 
10. Gil Scott-Heron And Jamie xx - I'll Take Care Of You 
11. Chicken Lips Presents The Rhythm Odyssey - Get To The Sauce 
12. Chicken Lips Presents The Rhythm Odyssey - Right On Up (For Love) 
13. Peter Richard - Le Planete Nous Regarde 

Sunday, March 13, 2011

Снимка од 60 минути со Ади Имери на Канал 103

За оние кои што ја пропуштија и за оние кои би сакале да си повторат, повелете снимка од 60 минути со Ади Имери на Канал 103 http://www.mixcloud.com/sonjaismail/60-07032011/
playlist:
1. The Who - Baba O' Riley 
2. Scott Walker - Cossacks Are 
3. King Crimson - The Great Deceiver 
4. Kaki King - Frame 
5. Ulver - Your Call 
6. Jaga Jazzist - Going Down 
7. David Bowie - A Small Plot Of Land 
8. Vangelis - One More Kiss, Dear
9. Egberto Gismonti - Frevo 
10. Adi - The Altair of all maybes 
11. Cave In - Stained Silver 
12. Eyvind Kang - Sweetness of candy 
13. Ma Bel

Monday, March 7, 2011

Ади Имери, гостин во "60 минути со Соња Исмаил" ::: понеделник 07.03.2011 ::: 21-22 ч.

Во 15-то издание на "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103, со задоволство ви го најавувам гостувањето на Ади Имери. Овој млад гитарист и композитор е активен член на повеќе музички состави: Јаболко за Даскалот, String Forces, Bill Skins Fifth, Next to Silence Quartet, Zdeev, The Lady said NO, DeirZor, Necrotesticvs, и др.
Повод за неговото гостување, меѓу другото е и промоцијата на неговиот албум "Јас навивам за којотот", која треба да се случи во сабота 12 март, во Ла Кања. 
Слушајте не во понеделник 7 март, од 21-22 ч. на Канал 103!
http://217.16.69.17:8000/kanal103.mp3.m3u