Monday, February 24, 2014

V.I.S.-VOX во „60 минути со Соња Исмаил“ на Канал 103 ::: понеделник 24.02.2014

Драги слушатели,
Ве поканувам да ја проследите новата епизода на „
60 минути со Соња Исмаил на Канал 103, во која што ќе биде гостин Марјан Бојаџиев (Mayo Vox) од Вокално-инструменталниот состав Вокс, или V.I.S.-VOX. 
Вокално Инструменталниот Состав – Вокс / V.I.S. – VOX, е составен од музичари, автори и ентузијасти, кои биле активни на македонската рок сцeна во 80–те и 90–те години на минатиот век. Основата на бендот се поранешни членови на Гино де Гаги и нивните страсти. V.I.S. – VOX настана во зимата 2011/2012 година во состав: Mayo Vox, Петар Јанков PJ, Драган Гиновски – Гино, Ѓоко Мишковски и Рубин Кантарџиоски – Кантар. V.I.S. –VOX работеа со „сезонски паузи“ и во периодот март 2012 – септември 2013 – подготвија и снимија осум композиции (на англиски и македонски јазик). Овие песни го сочинуваат албумот „Песни што секогаш сте сакале да ги слушнете, а не сте имале каде!“, односно „Songs you've always wanted to hear, but you couldn't find!”.
Бидете со нас, во понеделник 24-ти февруари, од 21 до 22 ч. на Канал 103.
Стриминг во живо на http://radiostream.neotel.mk:8000/kanal103.m3u или на http://radio.spodeli.org/103?playNo comments:

Post a Comment