Monday, November 5, 2012

Реприза на радиодрамата „Пеперутка“ во „60 минути со Соња Исмаил“ на Канал 103 ::: понеделник 05.11.2012 ::: 21-22 ч.

Почитувани, задоволство ми е да ви најавам дека во вечерашното издание на „60 минути со Соња Исмаил“ на Канал 103, ќе биде репризирана радиодрамата „Пеперутка“, која својата премиера ја имаше вчера на Радио МОФ. „Пеперутка“ е авторски текст на Сашо Димовски а е во продукција на независниот театар „Театра“. Оваа лирска драма во два дела, поделена на шест пеења ја читаат Васил Зафирчев и Марија Зафирова, врз авторска музика на Тања Рибарска, која е и режисер на звучната слика. „Пеперутка“ е прва од циклусот радиодрами со кои независниот театар „Театра“ ќе ја започне својата нова сезона и ќе го промовира проектот „Секаде театар!“. Идејата на самиот проект е преку текстови на млади и нови автори да се реафирмира радиодрамата како жанр, а воедно и да се излезе од конвенционалните рамки на театарот и да се влезе во домовите на неговите љубители. 
Во вечерашното издание на  „60 минути со Соња Исмаил“ на Канал 103, ќе имате прилика да го проследите разговорот со авторот на „Пеперутка“, Сашо Димовски, како и со Марија Зафирова и Васил Зафирчев. Радио драмата е во траење од 18 минути.   
Се слушаме од 21-22 ч. на Канал 103. Стриминг во живо тука или тука.

No comments:

Post a Comment