Monday, September 3, 2012

Разговор со Славчо Димитров по повод отворањето на архивската изложба "Нацистичкиот терор врз хомосексуалците од 1933 до 1945 г."

Во вечерашното издание на "60 минути со Соња Исмаил" на Канал 103, понеделник 03.09.2012 од 21-22 ч., ќе можете да го проследите разговорот со Славчо Димитров од Коалицијата "Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници” по повод отворањето на архивската изложба "Нацистичкиот терор врз хомосексуалците од 1933 до 1945 г.". Изложбата која ќе биде отворена на 10-ти септември 2012 год. во 20 ч. во Меморијалниот центар на Холокаустот на Евреите од Македонија, е во организација на организација на Коалицијата "Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници” во партнерство со КВИР Загреб, Меморијалниот центар на Холокаустот на Евреите од Македонија, Холокауст музејот во Вашингтон и Швулц музејот од Берлин. 
Се слушаме од 21-22 ч. на Канал 103 или на http://radio.spodeli.org/103?play 

No comments:

Post a Comment